give me freedom, give me time, give me everything

känns lite som att jag håller på och spåra med massa klädinlägg, men jag har grov shopping-abstinens så förlåt folk! här är iaf en klänning som jag är lite småsugen på för tillfället. den kommer från elise ryan /nelly.com och kostar 399:-, jag är sugen på en klänning i en lite galen färg.. men den blåa är lite för blå va?


jag gillar't


bushi, bushi blond haired girl!

jag vill ha vår nu, nu, nu vilket de flesta redan vet.. detta betyder oxå att jag vill ha vårjackor. dock har jag inte del blekaste om vad jag är mest sugen på; en skinnjacka, en ljus mocka jacka, en skogsmulle jacka, en ljus trench-coat? förra året velade jag mellan någonting sådant här och det slutade i något mellanting, en grön lite militärinspererad jacka från zara. hur tänker ni när det gäller vårjackor?



nej, det är sant- jag lovar. det är jag som är världens bästa!

tänkte bara berätta för alla intresserade själar där ute att jag känner mig smokin' hot just nu. och dessutom riktigt trött! därför tror jag det får bli en liten powernap innan jag fortsätter plugga historia äta kladdkaka. mat är kärlek. btw, är det sant att man kan bli sjuk av att vara inne för mycket? ... mamma säger det..


 

EDIT. jag vet, jag överanvänder inte alls peace- tecknet på alla mina bilder. underbart!


i can give you, you can give me.. something, everything.

måste säga att jag dör lite varje gång jag ser det här.. när då våran engelska lärare satte på det här klippet på lektionen dog jag ännu mer. och nu när vi läser shakespeares manus på engelskan dör jag igen. herregud vad fint gammal engelska låter. jag dör lite.

O, here
Will I set up my everlasting rest,
And shake the yoke of inauspicious stars
From this world-wearied flesh. Eyes, look your last!
Arms, take your last embrace! and, lips, O you
The doors of breath, seal with a righteous kiss
A dateless bargain to engrossing death!


the time has come to pay our share

jag kom på att jag glömde berätta typ årets händelse, eller nått. okej, kan ju hoppas att det händer mer spännande saker 2011 men årets händelse hittills var på kemilektionen för två veckar sedan. på något sätt lyckades papperskorgen börja brinna och ingen märker någonting förrens vår lärare säger lite förvånad och halvt glatt "nämen hörrni titta!". grym reaktion, speciellt eftersom att hon sedan frågade oss vad hon skulle göra. en riktig skräckis det där!

.. precis som den här bilden lyckades bli. har för mig att jag drömde en mardröm om mig själv efter den här fotograferingen.



heey, heeey baby.. ho, ha!

oj, oj, oj vad jag är bra på att inte vara effektiv! jag har spenderat hela dagen med att skjuta upp min labbrapport som jag måste skriva under helgen, och under helgen betyder för mig idag. om någon timma sitter jag på tåget till mina kusiner i södertälje (och ja, madde, de är svenskar.. det finns svenska kusiner där oxå!) för att fira fisen på bilden som fyller sex år idag! det lutar åt en övernattning där och lite matte plugg med farfar under morgondagen för min del, känns som en rätt okej helg ändå. nu ska jag sätta tänderna i lite magnesium och försöka få fram en bra labbrapport. vad har ni för planer?

 


dagy intervention

vet ni vad jag är super mega sugen på just nu? tunna flygiga supersöta toppar/blusar.. det känns inte riktigt som jag, men det kanske blir jag i vår? vi får se vad som händer, det känns som att jag är rätt bra på att ändra mig.

 

EDIT: jag har provat toppen från h&m och den kändes både "alldeles för mycket" och så var den kort. eller nej, det kanske är jag som är lång, men ändå!



tjabbatjenahallå,

jag sitter just nu i skolan (troligtvis nästan sist kvar) och väntar på att få skjuts in till stan utav pappa där vi med klassen ska se trettondagsafton på teater. känns väl lite sådär att ha skolaktiviteter till tio första skoldagen för veckan men mjukstart är tydligen överskattat! iallafall så diskuterade vi lite om pjäsen i skolan idag och kom fram till att filmen she's the man är en nästan exakt kopia av handlingen, dock en mordern version. iallafall så tänkte jag ställa en liten öppen fråga, är det någon som har filmen och är det någon som är sugen på she's the man filmkväll? jag blev galet sugen på den när jag hörde att den var istortsett som trettondagsafton.. precis som jag blev astaggad på att titta på en romeo och julia film när jag var sjuk eftersom att jag läser manuset till den. (och ja, jag vet- skolarbete har alldeles för mycket påverkan på vad jag tänker på osv!)




wouldn't it be nice if we were older

har suttit och tittat igenom lite inlägg från min första blogg och herregud vad annorlunda jag var då. det var inlägg från början av 2008 som jag läste, vilket jag inte tycker det känns som att det var så länge sen, och jag skrev som en liten fjortis. det känns ändå riktigt roligt att läsa igenom eftersom att jag kommer igår väldigt mycket utav det jag har skrivit. är någon intresserad av att se vad jag tyckte om saker och ting eller bara se min grymma förbättring jag har gjort på bloggen så har ni en länk till min gamla blogg häär!

Juni 2008


sjuk flicka yrar över livet

på något sätt känns det som att mitt liv redan är planerat, att oavsett vad jag gör så finns det någon som ser till att jag ett steg i en annan riktning än den jag själv väljer. jag väljer idrottsklass, någon väljer engelskaklass. jag väljer volleyboll, någon väljer skador. jag väljer rig, någon väljer flytta hem. jag väljer rudbeck, någon väljer danderyd.. sen är det ju det här med killar, jag låg och tänkte på det igår och kom fram till att jag alltid lyckas ha två år mellan varje person som jag börjar gilla- på riktigt. i början på dagis var det sebastian, sista året på dagis stillman bröderna, (gick inte på sexårs) i tvåan var det andreas, fyran znar, sexan yousaf, åttan david och i ettan alex. betyder det här att det inte finns nått hopp för mig under tvåan? känns ju i alla fall helt sjukt att det matchar rätt perfekt med två års hopp mellan alla killar jag har gillat ordentligt. konstigt det där med slumpen, för visst borde det väl ändå vara slumpen som avgör? .. eller är det min ”någon” som redan har allt färdigplanerat?


dreamin' about the blue blue sky

ojoj, det börjar bli lite svårt för mig att hålla reda på vad jag skriver i den här bloggen och vad jag lägger upp i blogg numero dos. kanske är dags att avslöja vad den heter snart, eller vad säger ni? dock känner jag mig inte alls klar med designen så det får vänta ett tag till iallafall!

.. som många säkert redan vet är jag sinnessjukt sugen på sommar nu iallafall, här är ett litet kollage jag gjorde för någon vecka sedan när jag satt och drömde mig bort. vad tror ni jag kommer tycka om de här sakerna i vår/sommar?


randåm

hahaha, jag gillar att facebook har utvecklats lite så man nu kan se tillbaka på gamla händelser med lite lagom nostalgisk känsla. vad sägs om det här?


jag vet inte vem det är ni ser, men det är inte mig.

varje gång jag öppnar mig mun för att dela med mig av någonting, en vilja, en åsikt eller bara en tanke sker alltid samma sak. jag har provat att vara tyst och göra allt jag borde och därmed komma udan bråk relativt väl. men att leva i en familj där man själv inte kan uttrycka sina viljor och åsikter utan att det blir bråk är inte rätt. det känns som att jag inte tillhör familjen, som att de inte alls känner mig. de har ingen aning om vad jag har för ambitioner i livet och vad jag njuter av utan tror att allt i mitt liv kretar kring kläder, att vara snygg, pengar, kändisskap osv. det är inte en enda av dem som ens verkar ha tänkt tanken på att jag faktiskt kan ha andra ambitioner och viljor, att det kan finns andra anledningar till att jag vill ha pengar än att köpa en ny väska etc.

jag skrev tidigade om filmen the blind side och att jag vill bli som henne och ja, det vill jag verkligen. men det är inte bara hennes hjälpsamma sida och att kunna hjälpa någon ut ur fattigdom och sorg som jag vill komma åt. istället lockas jag även utav att hon verkar så oberoende av pengar, det är inget problem för henne. vill hon köpa en väska så köper hon den, vill hon köpa massa kläder till en (då) främmande pojke så gör hon det. det är inget hinder. precis det vill jag kunna uppnå, att pengar inte är något hinder. att utan ekonomiska problem kunna åka till afrika och ta hand om sjuka, hungriga och ensamma barn på plats och samtidigt skänka pengar för att barnens förutsättningar ska kunna förbättras. jag vill kunna göra en förändring och hjälpa så många människor, men för att detta ska fungera bra ekonomiskt har jag som ambition att först få en egen bra ekonomi innan jag kan hjälpa andra med deras, på riktigt.

jag vill hjälpa till och göra skillnad, inte bara prata om att det ska ske. precis som morfar, min älskade morfar.


filmtips

jag kom nyss hem från sushinight (utan sushi för min del, höhö) hos ellen och jag måste bara tipsa om filmen som vi såg. det är inte ofta en film tar slut och man är riktigt nöjd, sätter sig och tänker att det här var en riktigt bra film. The blind side är verkligen en sådan film, det är en riktigt fin historia om en pojke som heter Michael Oher. Filmen inspererar verkligen, iallafall mig och mina vänner, till att adoptera och ta hand om barn som har det svårt. jag har tänkt på det flera gånger förut, men det skulle kännas så bra och så rätt att kunna rädda ett barn från att komma in på fel vägar och istället erbjuda ett hem och en trygg uppväxt. filmen är verkligen sevärd, och det bästa av allt är att den är sann!


 


sammanfattning

ÅRET 2010


Hur har året 2010 varit för dig? – rätt okej! hade det grymt i början, mot sommaren blev det desto jobbigare och det har i stort sett mest gått neråt sedan jag flyttade hem från mitt andra hem, falköping.
Bättre än förra året? – Nja, jag tror inte det.. början av 2010 var som sagt riktigt grym, men jag har inga som helst klagomål på 2009 så nej.
Någonting du aldrig kommer glömma från år 2010? – Oj, det är mycket. När jag träffade alex för första gången, dagen vi gick till osten och låg på en kulle i närheten och njöt av solen, dagen han satt på balkongen och rökte och jag blev helt stum för han var så sjukt snygg, rullerhodos & all mumin/kenny tönteri. hur underbart det var i falköping, dagen jag flyttade hem, när jag och ellen såg tokiohotel på sheraton, stockholm och gbg, kroatien med josefin & morfar.
Har du flyttat under år 2010? – Japp, jag flyttade hem från falköping.
Har du hittat en ny låt som du älskar? – Nja hittat rätt mycket ny musik som jag gillar.
Har du kysst en främling? – jo, det kan man väl säga..

 

KÄRLEK

Hur har din kärlek varit 2010? – Bra under våren tills jag sabbade det, annars dött.. 
Har du varit kär? - Japp, men insåg mest efteråt hur mycket.
Har du sagt jag älskar dig till någon? – Inte sagt, det har jag aldrig gjort faktiskt. men skrivit, ja.
Har någon sagt jag älskar dig till dig? – Japp
Har du haft ett hemligt förhållande? -  Nej, inte vad jag vet haha.

 

SORG & HÄMD

Har någon av dina vänner försökt/tagit självmord? – Nej, inte vad jag vet.
Har någon i din släkt avlidit? – Ja, morfar.
Har du slagit någon riktigt med knytnäven? – Ja, uppifrån och ner hårt som bara den.. 
Varit i slagsmål? – nej, haha verkligen inte!

PERSONLIGT

Har du gjort någonting du ångrar? - Japp.
I så fall vad? – Jag sabbade allt med Alex ..
Har du skämt ut dig? – Yes, vem har inte det?
Har du ljugit för en vän? – Ja, det är svårt att undvika ibland
Har du varit ute en hel natt? – Räknas det om man kommer hem halv sex? isåfall ja..
Har du blivit tagen av polisen? – Nej, men de hotade med att ringa polisen när de slängde ut mig från dagnys för tredje gången på valborg.. (a)
Har du sovit i samma säng med någon av det motsatta könet? - Sisi!
Har du sovit i samma säng med någon av samma kön? - Jaap

 

 


SKOLAN & FRITIDEN

Vilken skola går du på? – Danderyds gymnasium, gick på Ållebergsgymnasiet i falköping innan..
Har någon varit elak mot dig i skolan? – kan jag inte säga, en tjej kollar snett på mig och jag på henne- that's it!
Hatar du någon på din skola? - Nope, hatar inte folk.. och det är väl bara en tjej jag vet som jag verkligen ogillar..
Har du gjort något framsteg? – Verkligen, min matte är mycket bättre dessutom koncentrerar jag mig mer på skolan i allmänhet nu jämfört med falköping.
Haft alla rätt på ett prov? – Kan ha haft det, inget jag minns dock

 

 

VÄNSKAP

Har du träffat nya vänner? – Japp!
Har du förlorat en vän? – Ja, det kan man säga.. har tappat kontakten med väldigt många
Har du fått tillbaka kontaktet med en gammal vän? – Japp, mer kontakt än vad vi hade innan iallafall
Har du gått bakom ryggen på en vän? – Jag vet inte, har försökt att undvika det så jag tror inte det.. försöker vara så ärlig som möjligt.
Har du ljugit för en bästavän? – Bara vita lögner isåfall..
Har du haft en relation med en vän? – Förstår inte riktigt frågan, men nej det tror jag inte?

 


poff- så försvann livslusten

hanna lönnqvist mår inte bra av att vara hemma. hon saknar folk i falköping, hon vill ha någon att sova med om nätterna och ligga och prata om allt och inget med. hon har ångest över skolan som börjar snart, hon har alldeles för mycket att göra redan nu och just nu har hon lov. hon mår dåligt på grund av att hon själv aldrig vägar släppa taget om folk och tillfällen och gå vidare. hon mår dåligt över volleybollen som tidigare var hennes tillflyktsort, nu är hon skadad och känner sig dålig, utanför och har dessutom sjukt ont när hon spelar. hon oroar sig för sin farmor och farfar och känner att tiden är för kort. hon mår dåligt hemma på grund av att hon på något sätt alltid lyckas börja bråka med sina föräldrar. hon känner att livet suger just nu. hon undrar om man kan "gå in i väggen" på grund av sånt här, för hon mår fan inte bra.

RSS 2.0